

2019年11月2日工作类(two-part questions型)

<u>The world of work is changing rapidly. Working conditions today are</u> <u>not the same as before and people no longer rely on taking one job for</u> <u>life. Discuss the possible causes of these changes and give your</u> suggestions on how people should prepare for work in the future.

Over the last decade, the ways we work have undergone a seismic shift. In the past, being employed until retirement was the norm, but now the **gig economy** is rapidly on the rise. There are notable causes for this, but there are steps people can take to prepare for the future of work.

Firstly, we need to consider the impact of technology on the nature of work. The growth of the gig workforce is driven **chiefly** by the development of new technology platforms such as Uber, Lyft, and Airbnb. These companies enable transactions directly between providers and clients, **streamlining** the communication process and making it quicker and easier for people to find on-demand work. On top of that, the growing educational gap in the country means that there are fewer highskilled workers with college degrees than the economy needs, so





employers would have to rely more heavily on independent contractors to meet their needs.

In order to prepare for work in the future, it is essential for people to change their mindset regarding employment. Rather than **bank on** a traditional nine-to-five job, people should understand that temporary contract work may be the new norm and focus on being versatile and adaptable. In addition, it would be beneficial for people to upgrade their skillset to increase their opportunities and stand out in a competitive gig. For instance, if someone is a gig worker specializing in a technical field, they could take on additional training in their niche or learn new indemand skills to stay competitive.

In conclusion, the world of work is changing, and people need to be flexible and well-prepared to succeed in the future workforce.

276 words

By Ellen Chai

Vocabulary



gig economy: an economic sector consisting of part-time, temporary, and freelance jobs;

chiefly: primarily; essentially; mainly; mostly

streamlining: to alter in order to make more efficient or simple.

bank on : to count on, depend on

范文解析:

这是一篇 two-part questions 类型的题目,话题为工作类话题。在面对这样 的题目时,一般可以采用在主体段部分一段回答一个问题的结构来完成文章, 如本篇范文,作者第一个主体段回答了造成现如今工作情况整体变化的原因, 第二个主体段提出了在面对未来的工作时应作出什么样准备的建议。文章首 段,作者首句介绍背景并且通过改写题目的方式来呈现文章主题。第一个主体 段,作者针对第一个问题提出两个分论点来论述,首先第一个是作者认为科技 的发展对工作的发展造成一定的影响,第二点为教育水平的空缺。第二个主体 段作者提出人们应该心态更加灵活的适应现如今的临时工种,并且提高自己的 专业技能水平,对自己未来的工作也是有好处的。全篇文章论点清晰,逻辑通 顺,在最后结尾段,作者总结上文。这篇文章的写作结构在启德 2019 雅思标 准化教材的强化段第十课有详细的讲解,并且该类型的话题也会有相关的讲 解。如果大家想学习更多的雅思写作的知识,欢迎大家来启德上课。

3/3